18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ

18.03.2024 53

109 yıl önce dönemin en güçlü donanmasına sahip düşman kuvvetlerine karşı tek yürek olup canını, kanını, varını yoğunu ortaya koyan kahraman ecdadımızın tarihimize nakşettiği en önemli destanlardan biridir Çanakkale.

 

“Ben, size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde şahlanan Mehmetçiğimiz tarih sayfalarına kanlarıyla “Çanakkale Geçilmez” sözünü yazdırmıştır.

 

Çanakkale, bizler için sadece siperlerdeki yiğitlerin omuz omuza vererek destanlar yazdığı bir savaş meydanı, bir coğrafi konum değil; “bağımsız yaşamak karakteri” olan aziz milletimizin bayrağımız, ezanımız, mukaddesatımız uğruna etle tırnak misali kenetlenerek milli bir ruh oluşturduğu manevi bir değerdir. Çanakkale; bir devrin battığı,  küllerinden yeniden doğduğu, yüreği vatan sevdasıyla attığı, birlik ve beraberlik ruhuyla anıtlaştığı yerdir.

 

Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının da temel taşlarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü kutluyor, bizlere bugünleri miras bırakan ecdadımıza minnet ve şükran duygularımızı ifade ediyoruz.

 

Çanakkale’de ve kutsal vatan toprağımızın dört bir yanında yatan yüz binlerce şehidimizi rahmet ve hayırla yad ederken 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

Ruhları şad olsun.