Tarihçe

Okulumuz Semiha Yücel Akdeğirmen Ortaokulu 1990 yılında eğitim öğretime açılmıştır

08.08.2022 238

Okulumuz, Adana ilimizin kuzeyinde, Çukurova ilçesi Beyazevler Mahallesindedir. Beyazevler Mahallesi ortalama 10.000 nüfusa sahip bir mahalledir. Mahallemizde Sağlık Meslek Yüksekokulu, Hacı Ahmet Atıl Anadolu Lisesi ve okulumuz olan Semiha Yücel Akdeğirmen İlkokulu-Ortaokulu bulunmaktadır. Okulumuzun Yaklaşık (8,5) dönüm arazisi vardır. Bahçe genişliği ile Adana'nın birçok okulundan kendisini fark ettirir. Atatürk'ün 100. doğum yılında temeli atılması ve baraja yakın olması sebebiyle 'Baraj 100. Yıl İlkokulu' adıyla 1982-1983 öğretim yılında hizmete girmiştir. İlk bina iki kat olarak inşa edilmiş olup, çatısı kiremitle kaplanmıştır. Toplam 6 derslik olarak yapılmıştır. Semiha ve Yücel Akdeğirmen isimli hayırsever bir ailenin Milli Eğitim Vakfına yapmış olduğu 150 Dekar tarla bağışı üzerine 5 derslik bir ek bina ilavesiyle okulumuza 1986-1987 Öğretim yılında Semiha Yücel Akdeğirmen İlköğretim Okulu adı verilmiştir. 1993-1994 öğretim yılında 8 derslik ilavesiyle İlköğretim okuluna dönüştürülmüştür. Okulumuzun güney tarafındaki 6 derslikli binanın yıkılması sonucu kuzey taraftaki 12 derslikli binada İlkokul-Ortaokul olarak eğitim öğretime devam edilmektedir. Okulumuzda toplam 12 derslik, 1 adet Anasınıfı,1 adet çok amaçlı salon, 1 adet spor salonu,1adet Özel Eğitim sınıfı, 2 adet idareci odası, 1 adet öğretmenler odası, 1 adet spor odası,1 adet Rehberlik odası, 1 adet çay ocağı ve son olarak da 1 adet kantin mevcuttur. Okulumuzun güney tarafındaki binanın yıkılması sonucu yeni yapılan bina ile kuzey yöndeki mevcut bina arasına duvar çekilerek okul bahçesi ikiye ayrılmıştır. Yaklaşık 8 dönüm olan okulumuz bahçesine yeni bina yapılamasından dolayı bahçemiz yaklaşık 4 dönüme düşmüştür. 2020-2021 eğitim-öğretim yılında ilkokul yeni binaya taşınmış olup ortaokul olarak biz eski binada eğitim vermekteyiz.